HiSTÒRIA del CLUB

 

L’Esport Base del Papiol, es va fundar l’any 1991, per formar als esportistes dels diferents esports que es practicaven al poble.

Inicialment hi havia secció de bàsquet, futbol, handbol e Iniciació als esports. La secció d’handbol avui dia no té cap equip tot i que als inicis de l’Entitat va ser una secció molt potent, d’on van sortir jugadors que van fer el salt a equips de renom.

Avui dia s’han creat dues noves seccions:  Psicomotricitat e  Iniciació als esports i Esports Adaptats.

 

Actes com a club

 

Al cap dels anys l’Esport Base va començar a fer diferents actes amb el poble, com la Cavalcada de Reis i portar la Flama del Canigó per la revetlla de Sant Joan.

Cada any, en acabar la temporada es fa un final de festa amb tots els integrants de l’Entitat: jugadors/es, familiars, cos tècnic, coordinació i junta directiva. 

En els seus inicis es feia la diada de l’Esport Base, més endavant es va canviar per un cap de setmana a una casa de colònies, uns altres anys es va fer una sortida a Port Aventura i des de fa uns anys cap aquí, es va decidir fer un acte més obert a tot el poble, amb inflables aquàtics i un sopar popular obert a tothom.

Un cop a l’any com a club es fa una sortida al Palau Blaugrana, amb la secció de bàsquet, per veure un partit i fer-se la fotografia amb l’equip de bàsquet del F.C. Barcelona.

Amb la secció de futbol, des de fa uns anys ens conviden a un Torneig Internacional a França, al poble de l’Albenque. A la primera edició que ens van convidar, el nostre equip que va anar va guanyar el campionat.

 

Quan fem el salt a competir com a federats?

 

L’any 2012, s’arriba a un acord amb la Unió Esportiva El Papiol, per entrar els nostres equips de futbol a competir a la Federació Catalana de Futbol.

La secció de bàsquet, aquell mateix any, fa el salt a jugar com a equip federat a la competició de la Federació Catalana de Bàsquet, sota les sigles d’Esport Base del Papiol.

L’Any 2014, els equips de futbol, segueixen competint a les competicions de la FCF, però ja sota el nom d’Esport Base del Papiol. 

Abans de fer el salt a jugar com a federats, tots els equips van estar inscrits a les lligues que organitzava el Consell Escolar del Baix Llobregat.

Avui dia, els equips que comencen a competir, el seu primer any, el fan a la competició del Consell.

 

Cursa

 

La cursa del Papiol, va néixer l’any 2003 i als seus inicis el recorregut era fer unes voltes a un circuit pels carrers del poble.

L’any 2006 la cursa fa una transformació i canvia els seus recorreguts dels adults, i els infants continuen fent unes voltes per una part del poble. Els adults s’endinsen a la serra de Collserola, amb un circuit de 5 kilòmetres per pistes forestals. Els participants tenen l’opció de fer la cursa llarga (dues voltes al circuit) i la cursa open (una volta al circuit). Va ser una cursa pionera, en aquell moment, ja que n’hi havia molt poques curses per pistes forestals.

L’any 2014, es torna a reinventar i canvia tots els circuits, tant d’infants com d’adults. Els infants es tornen a entrar una mica més als carrers del poble, i els adults fan un canvi total de recorregut, tornen a trepitjar els carrers del poble i s’endinsen molt més per pistes forestals.

Durant tots aquests anys tots els nens/es participaven gratuïtament a la Cursa Popular del Papiol, i els adults tenen un preu simbòlic. Tothom que hi participava, sortia amb el seu esmorzar i la samarreta commemorativa de la cursa.

L’any 2014 va se l’última edició de la Cursa Popular del Papiol.

Patrocinador
Amb el suport de
Comerços col.laboradors:
Enllaços Federacions Catalanes de Futbol i Bàsquet